Member login

11ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αναδρομικής Θεραπείας, Ελατοχώρι, 9-15 Ιουλίου 2016.

“Στον Οίκο των Μουσών: Πως να εμπνευστείτε από την Φύση, την Τέχνη και τα Αρχέτυπα μέσω Αναδρομικής Θεραπείας.” *

11ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αναδρομικής Θεραπείας, Ελατοχώρι, 9-15 Ιουλίου 2016.

«Η μουσική δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στο νου, πτήση στη φαντασία και ζωή στα πάντα.”

– Πλάτων

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αναδρομικήs Θεραπείας στα Πιέρια Όρη. Αν είστε ψυχοθεραπευτές, ιατροί, εναλλακτικοί θεραπευτές ή υπνοθεραπευτές με μεγάλη χαρά θα δεχθούμε την συμμετοχή σας. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους πρωτοπόρους της αναδρομικής θεραπείας!!!

Κόρες του Δία και της Μνημοσύνης, οι Μούσες ήταν θεότητες που έδιναν στους καλλιτέχνες, τους  φιλόσοφους και στους θνητούς την απαραίτητη έμπνευση για δημιουργία. Θεωρήθηκαν προστάτες των τεχνών, της βιοτεχνίας και των επιστημών.

Ο Ησίοδος αποκαλύπτει ότι ονομάστηκαν Μούσες από την λέξη “μους”, που αναφέρεται στην ανάπτυξη και την έναρξη της διαδικασίας. Οι συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις μουσική και το μουσείο επίσης απορρέουν από αυτές.

«Μῆνιν ἄειδε θεὰ»… Ο Όμηρος καλεί την Μούσα, τόσο στην Ιλιάδα όσο και στην Οδύσσεια για να τον βοηθήσει να πει την ιστορία με τον πιο κατάλληλο τρόπο, και μέχρι σήμερα, οι Μούσες είναι σύμβολα της έμπνευσης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στη ζωγραφική οι Μούσες συνήθως παρουσιάζονται ως αιθέριες γυναίκες με θεϊκή ομορφιά, βαστώντας δάφνες και άλλα αντικείμενα ανάλογα με τις ικανότητές τους.

Όπως οι Μούσες μας εμπνέουν πρέπει να αναλύσουμε τη λέξη εμπνεύση. Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα πως έχουμε το πνεύμα μέσα μας. Η Φύση θα μπορούσε να είναι η πηγή της έμπνευσης. Στην πιο δυναμική της έκφραση θα μπορούσε να μοιάζει με τον ενθουσιασμό. Μια άλλη Ελληνική λέξη που σημαίνει έχοντας τον θεό μέσα μας. Είναι ο ενθουσιασμός μια κατάσταση προσωρινής κατάληψης από τις θεότητες; Μήπως το Πνεύμα καταλαμβάνει προσωρινά το ανθρώπινο σώμα για να εκφράσει σ’ αυτό εδώ το επίπεδο τον εαυτό του; Και από που πηγάζει η τέχνη; Είναι η σύλληψη ένα εμπνευσμένο «κατέβασμα», ένα «download» μιας προϋπάρχουσας ιδέας που ήδη υφίσταται στον κόσμο του Πνεύματος, ή, είναι η γέννηση και η επινόηση μιας νέας έννοιας;

Τι γίνεται με τη μουσική; Είναι η μητέρα των επιστημών, όπως πρότεινε ο Πυθαγόρας ή είναι μια έκφραση της αρμονίας στον κόσμο των αισθήσεων, όπως θα έλεγε ο Πλάτων;

Και η θεραπεία; Ήταν η χρήση της μουσικής στους θαλάμους των Ασκληπείων τυχαία; Φυσικά και όχι. Γνωρίζουμε σαφώς ότι στους ασθενείς χορηγούνταν μουσικές συνταγές για τη θεραπεία ψυχικών ασθενειών, πολύ πριν η σύγχρονη επιστήμη ξαναβρεί τη μέθοδο της μουσικοθεραπείας. Ο Πίνδαρος επαινεί τον Ασκληπιό, ότι θεραπεύει όλες τις ασθένειες με τα τραγούδια του, ενώ ο Θεόφραστος χρησιμοποιούσε μελωδίες από την Φρυγία για «να μειώσει τους πόνους».

Και τι να πούμε για την θεραπεία μέσω των τεχνών; Ξέρουμε ότι η καλλιτεχνική έκφραση σε όλες της τις μορφές έχει θεραπευτική αξία σήμερα. Φαίνεται πως η ειδική επίδραση της δημιουργικότητας επιφέρει μια αίσθηση απελευθέρωσης και συνοχής στην κοινότητα. «Είναι η προσπάθεια του αόρατου να γίνει ορατό σε αυτόν τον κόσμο».

Τέλος, πώς θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε τα αρχετυπικά χαρακτηριστικά των Μυθολογικών Μουσών στη σύγχρονη ψυχοθεραπεία; Πώς θα μπορούσαν οι Μούσες να ξυπνήσουν μέσα μας; Πώς θα μπορούσαν να γίνουν η πυξίδα μας για την υγεία και την ευτυχία;

Οι απαντήσεις σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις θα εξεταστούν στο επερχόμενο συνέδριο μας που θα γίνει στο Ελατοχώρι της Πιερρίας. Ελπίζουμε να σας δούμε και να σας γνωρίσουμε εκεί.

 

Προ-Συνέδριο 9-10 Ιουλίου 2016

Αφυπνίζοντας την Διαπροσωπική Ψυχοθεραπεία.
Vitor Rogriguez

Καθαρίζοντας τα Κανάλια της Έμπνευσης: Πως να εμπνέεστε και πως να μπορείτε να εμπνευστείτε.
Hans TenDam

 

Συνέδριο 12-15 Ιουλίου 2016

Αναδρομική Θεραπεία με ιστορίες νεράϊδων για το εσωτερικό μας παιδί.
Assina Haan. (Ολλανδία)

Κοινωνικό Αρχετυπικό Πανόραμα.
Tulin Etyemez Schimberg (Τουρκία)

Οι Προηγούμενες Ζωές σας ως οι Προσωπικές σας Μούσες
Anita Groenendijk (Ολλανδία)

Πρέπει να Βγείς από τον Νου σου για να Εμπνευστείς: Μια θεραπευτική Τεχνική
Dorothy Neddemeyer (ΗΠΑ)

Η Κιβωτός των Εσωτερικών Θησαυρών: Προσκαλώντας την Έμπνευση να γίνει μέρος της ζωής σας.
Νάσος Κομιανός (Ελλάδα)

Η Σκιά των Θεών και Θεαινών: Μια Ινδική Σκοπιά.
Aasha Warriar (Ινδία)

Ο Προσωπικός Ήχος – Φωνή, δόνηση, και Ταυτότητα από ενσάρκωση σε ενσάρκωση.
Marion Boon (Ολλανδία)

Διαλύοντας τα Εμπόδια, Ανακαλύπτοντας την Έμπνευση.
Dave Graham (Μεγάλη Βρεττανία)

Θεραπεύοντας το DNA με Οικουμενικές Συχνότητες.
Συλλογική Άσκηση

Αυτοσκανάρισμα και Αναδρομική Θεραπεία.
Vitor Rodriguez

Trance Dance.
Tulin Etyemez Schimberg

 

Εκδρομές και αξιοθέατα 16-17 Ιουλίου

1η Μέρα
Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον, μπάνιο στην παραλία του Πλαταμώνα, γεύμα σε καταφύγιο του Ολύμπου.

2η Μέρα
Επίσκεψη στον Αλιάκμονα και στο μουσείο της Βεργίνας και αναχώρηση για το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
*Όλο το συνέδριο θα παρουσιαστεί στην Αγγλική γλώσσα και δεν θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση.phoneΓια τηλεφωνική επικοινωνία
Νάσος Κομιανός
+306972805787

Verified publication:

Athanasios Komianos
Certified Hypnotherapist (CHT) & Certified Regression Therapist (CRT)

Information:

One Response